Je moet 18+ zijn om onze webshop te bezoeken

Je moet minstens achttien jaar oud zijn om gebruik te maken van onze webshop. Ben je ouder dan achttien jaar?

Het productieproces van kratom ziet er als volgt uit:

- Kratom wordt gekweekt in zijn natuurlijke omgeving
- De bladeren worden geplukt, verzameld en gesorteerd op kwaliteit
- De bladnerven worden van het blad gescheiden
- De bladeren worden op verschillende manieren gedroogd en soms gefermenteerd
- De bladeren worden vervolgens verpulverd en vermalen tot een poeder.

De kratombomen

De Kratomboom wordt ook wel "Thom" of "Ketum" genoemd. Kratom is afgeleid van een Thais woord voor een boomsoort die bekend staat als Mitragyna speciosa. Het is een grote boom uit de Rubiaceae-familie. De tropische groenblijvende boom heeft zijn wortels in de koffiefamilie en komt voor in Zuidoost-Azië. Kratombomen kunnen hoger worden dan 18 meter en breder dan 4,5 meter. Hij heeft licht- tot donkergroene ovaalvormige bladeren met ronde gele bloemen die ongeveer 50 zaden bevatten. De kratomboom groeit in natte of moerassige gebieden.

Bladeren plukken en verzamelen

Geduld is de sleutel tot het produceren van kwaliteitskratom. Oogstervaring is cruciaal en zorgvuldige observatie resulteert in het juiste oogsttijdstip.

Tijdens de levenscyclus van de kratomboom ondergaat deze belangrijke veranderingen. Nadat de boom zijn maximale groei heeft bereikt, gaan deze veranderingen door. Dit kan een grote invloed hebben op de uiteindelijke oogst kratombladeren. De belangrijkste van deze factoren hebben te maken met de kleur van de stengels en nerven van de kratombladeren.

Als het kratomblad rijpt, verschuift de alkaloïdenbalans van het blad op chemisch niveau. Geleidelijk verschuift de balans van mitragynine en 7-hydroxy mitragynine (de belangrijkste alkaloïden van kratom), waarbij het mitragyninegehalte afneemt terwijl het 7-hydroxy mitragyninegehalte toeneemt.

Het droogproces

Om kratompoeder te maken, ondergaan de bladeren van de mitragyna speciosa plant een droogproces (en soms fermentatie) binnen of buiten. Er kunnen verschillende poeders worden gemaakt, afhankelijk van de lengte en de methode van het droog-/fermentatieproces.

Onze kratom komt rechtstreeks van de bron, zonder tussenpersonen. We hebben een sterke band opgebouwd met de kwekers in Zuidoost-Azië en we zorgen ervoor dat hun gemeenschap hiervan profiteert. We bezoeken regelmatig onze kratomkwekende vrienden om een gezonde relatie te onderhouden en de kwaliteit van de kwekerijen en fabrieken te controleren.